Hotii Noii Energii

          Exista printre noi, in Romania, oameni care au un gust formidabil pentru putere. Exista si astfel de oameni care au vazut in spiritualitate o oportunitate pentru a-si satisface aceasta nevoie de putere si de castig propriu, oameni care fie isi ascund adevaratele intentii in spatele unor cuvinte si zambete mari, fie sunt foarte prinsi in propriul lor joc incat au uitat cat de mult s-au mintit pe ei insisi.

         Astfel de oameni au ales sa se prezinte ca si mari invatati, modesti, mesageri ai unor fiinte nedovedite, reincarnari ale unor oameni cu mari realizari, profitand de putinele puteri spirituale pe care orice om le are in adancul sau (de altfel, nefiind speciale cu nimic) pentru a-i convinge pe ceilalti. Ca si exemple: vindecari energetice, clarvedere, comunicari cu diverse entitati spirituale, “curatari” energetice de obiecte etc. Ce au facut cu ele ? S-au prezentat ca niste entitati “inalte”, realizand o multime de sedinte, conferinte, sesiuni de tratament, initieri sau orice altceva de genul acesta, pentru a atrage cat mai multi adepti pe langa ei. Si, evident, cea mai mare parte din aceste servicii (daca nu toate) fiind pe baza de bani, taxe uneori prea mari ca sa si le poata permite orice om dornic sa inteleaga acele lucruri. Pe langa asta au inventat si justificari pentru o astfel de atitudine: omul trebuie sa faca un efort ca sa primeasca acele lucruri/prin plata se triaza cei ce merita de cei ce nu merita. Cu alte cuvinte, daca nu ai bani, nu meriti. Ai bani, meriti. Astfel se vinde informatia si serviciul spiritual la acestia. Tema articolului de fata este aceea de a prezenta intamplarile unui anumit tanar, pe care-l vom numi drept G, si care a trecut pe langa un astfel de personaj si un adept al sau. In compania acelui “invatator”, G a avut parte de un tratament pe care l-au simtit pe propria piele, fara indoiala, multi altii, dar care prea putin este cunoscut public. Astfel, vine povestea (reala, de altfel) a lui G si a impostorului Cornel Nicula ce-si spune Contele Incappucciato (Contele “cu gluga pusa”, “ascuns”), un om care se considera un mare initiat si drept cea mai evoluata fiinta de pe teritoriul Romaniei.

         Avertizez cititorii de pe acum, ca acest articol nu are rolul de a judeca un om care, in mod clar, s-a dovedit a fi dus cu capul, ci de a scoate in evidenta ce fac persoane ca si el din niste oameni care vin la ei deschisi sa fie ajutati sau sa afle lucruri. Subliniez foarte mult caracterul educativ al celor prezentate aici. Cum cei mai multi dintre acestia sunt nestiutori, fara experienta si naivi (la fel ca si personajul G), sunt prada cea mai potrivita pentru vanatori de adepti ca si Contele Incappucciato, Melfior Ra (o babornita care candva se dadea bine pe langa Conte, dar apoi nu s-au mai prea inteles) si alti astfel de “mari initiati” de pe teritoriul Romaniei.

          Dar sa incepem cu G. Acest tanar era candva in cautarea adevarului despre viata si moarte, despre existenta lui ca si om aici pe Pamant, cu orice pret. Avand varsta pe care o avea (neimportanta), inca nu a trecut prin prea multe experiente care sa-l invete cat de inselatori pot sa fie oamenii, mai ales cei care pretind ca sunt invatati spirituali. A reusit sa descopere in el puteri la care altii doar viseaza, desi se gasesc in fiecare, si-a pus increderea in ele atat de mult si si le-a exercitat atat de des incat a ajuns sa le poata folosi cu o eficienta ridicata. Insa orice astfel de putere, daca nu este insotita de o gandire calita si experimentata sau, altfel zis, daca nu e insotita de intelepciune, este doar o unealta care poate fi intoarsa impotriva practicantului de catre cei care stiu cum sa faca asta. Iar lui G exact acest lucru i s-a intamplat, ducand lipsa de cunostintele necesare folosirii abilitatilor lui cu intelepciune. Cand a constatat ca are nevoie de un invatator mai experimentat care sa-l poata ajuta, indruma in propria autocunoastere, G a pornit in cautarea unui astfel de om. Printre multi care i-au venit in cale (si pe care i-a indepartat rapid cand a observat ca erau mai slabi si nestiutori decat se prezentau de fapt), i-a aparut si Contele Incappucciato, de care a auzit de la unul dintre apropiatii sai, numit A.M.. Mult timp, A.M. a incercat sa-l protejeze pe G de influenta Contelui, din varii motive (mai mult sau mai putin regasite in “Cartea Binelui”, daca ma intelegeti). Cand G, totusi, si-a facut curaj si l-a contactat pe Incappucciato personal, lucrurile s-au schimbat destul de mult. G a crezut ca a dat de un om cu adevarat puternic si intelept care il putea ajuta sa se cunoasca mai bine si cu care putea vorbi ca de la egal la egal (cel putin in ceea ce tine de acele abilitati ale tanarului). Asta, spre deosebire de tratamentul pe care i-l dadea A.M., pentru care “invatatura” consta in trimiterea spre carti si link-uri de pe internet, si mai putin in lucruri din propria sa experienta. Asa ceva nu l-a multumit prea mult pe G (care putea cauta si singur carti), si astfel a cautat pe cineva mai “calificat”, in aparenta. Insa n-avea de unde sa stie ca perioada in care el a comunicat cu acest Cornel Nicula, avea sa fie cea mai mare lectie a sa despre inselaciune si iluzie de natura spirituala.

         Ce a facut asa-zisul Conte cu G ? Printre primele lucruri la care l-a supus, a fost un asa-zis antrenament realizat de la distanta, cu comunicare prin intermediul internetului. Pentru ce ? Pentru dezvoltarea abilitatilor pe care G le avea deja mult mai active decat presupunea Contele. Si iata in ce consta pregatirea in domeniul clarvederii. Contele ii dadea lui G poze cu diferite persoane (despre care spunea ca sunt cunoscuti de-ai lui), si-l punea sa le scaneze aura acelor oameni si sa dea detalii despre gandurile lor fata de Conte, precum si detalii despre viata lor personala pe alocuri. Aceste lucruri se intamplau in conditiile in care Incappucciato ii spunea lui G ca stie totul despre acei oameni din poze, si ca de fapt doar il testeaza pe tanar. Increderea (nedovedita, de altfel) pe care G o avea in Incappucciato l-a facut sa nu-si permita multa vreme sa-l cerceteze mai indeaproape pe acel om, nici sa creada ca acesta l-ar putea minti sau folosi. Astfel, timp de aproximativ 1 an si ceva, G si Cornel Nicula au tot lucrat, pe diverse lucruri, comunicat cu intreruperi, si facut “antrenamente” prin care “marele initiat” s-a folosit de abilitatile tanarului pentru a-i cunoaste pe cei din jurul sau precum si pe inamicii lui si mai ales, intentiile acestora fata de Conte. Asta pentru ca, asa cum a descoperit G ulterior, Contele Incappucciato isi poate folosi clarvederea la fel de mult pe cat poate un soarece de camp. Cu alte cuvinte, G a devenit un aparat de scanat oameni aflat in mana Contelui.

        Acum, partea cea mai ciudata este ca acest Cornel Nicula crede atat de mult in toate fanteziile care si le-a creat despre el insusi, incat chiar e sigur ca spune adevarul. La ce fantezii ma refer ? Sa le luam pe rand. Distinsul domn se crede reincarnarea Contelui de Saint-Germain (de unde si-a luat si pseudonimul, considerandu-se Saint-Germain ascuns), a lui Hermes Trismegitul, a lui Iisus (doar vreo 20%, ca restul spiritului inca nu e in trupul lui…), a lui Sananda (“Sinele Superior” al lui Iisus) si al altor intelepti din trecut. Mai mult, se considera si “puterea executiva” a unui asa-numit Mare Avatar, reprezentantul Divinitatii pe Pamant. Aceste lucruri i le-a zis direct sau indirect, sau confirmat lui G cu mai multe ocazii. Totodata, intr-una din cartile sale, “Sapte ani apocaliptici”, realizata ca un interviu cu domnul Ion Tugui, Cornel Nicula spune ca a calatorit in Tibet mai mult timp, unde a deprins diverse invataturi antice la o manastire de acolo. Calatoria e descrisa cu detalii, inclusiv drumul pana acolo si cum a petrecut atata timp in pustiu si la acea manastire. Nu are rost sa detaliez aici. La inceputul comunicarii dintre Conte si G, acesta i-a confirmat tanarului ca cele spuse in acele interviuri sunt reale. Dupa aproximativ 1 an si ceva, G a aflat de la discipolul A.M. cum ca de fapt Cornel Nicula nu a fost niciodata in Tibet fizic. De fapt, in perioada respectiva cand ar fi avut loc presupusa calatorie, Contele facea armata ! Cand G i-a prezentat astfel lucrurile lui Incappucciato, acesta a intors-o. Evident ca nu a fost fizic, a fost in forma eterica in Tibet. Dar nu putea sa spuna asta in “Sapte ani apocaliptici” deoarece lumea nu putea sa inteleaga clar ce inseamna asta. Asa ca… a mintit cu nerusinare in acea carte, declarand clar ca de fapt a calatorit cu corpul fizic in Tibet. Insa pentru Cornel Nicula, minciuna asta nu constituia o mare problema. Nici faptul ca i-a realizat un horoscop de 60 de pagini lui G, facut prin metoda “copy-paste” din diverse carti in format electronic, nu i s-a parut o mare problema “marelui initiat”. Tanarului i l-a facut gratuit, dar altora le cerea 50 de lei pentru acea “munca” de cateva minute. Nici macar nu s-a straduit sa editeze putin textul, sa dea totusi senzatia ca a si interpretat ceva cu adevarat. Si seria de minciuni si falsitati nu s-a oprit acolo, dar va faceti o idee despre cotele la care pot urca nesimtirea si furturile acestui om.

         Cand, intr-un final, G s-a saturat de toate prostiile Contelui (dupa ce a asteptat cu rabdare ca acesta sa pice in toate capcanele intinse de tanarul G, pentru a afla adevarul), i-a facut o ultima farsa. G s-a prezentat pe o adresa noua de messenger drept un om nemultumit de Conte, acuzativ si impulsiv (cand de fapt baiatul era foarte calm), ca sa vada reactia acestuia. Evident ca Incappucciato a sarit rapid sa-l contacteze pe G foarte agitat si disperat, ca acesta era atacat de un “intunecat” (ajungem si acolo…)care facea parte din ceva organizatii diabolice, si ca e insotit de mai multi care vor sa-l distruga pe Conte si toata valoarea spirituala a neamului romanesc, si ca sa-l scaneze rapid pe atacator. G, intentionat a spus ca nu percepe nimic intunecat dinspre acel om, facand de mai multe ori ca Incappucciato sa se dea de gol drept incapabil de clarsimturi. Intr-un final, G i-a spus lui Cornel Nicula ca acel “intunecat” este chiar el, si ca a facut asta pentru a-l prinde ca nu are dram de clarvedere in el. Reactia “marelui initiat” ? A sarit sa spuna ca nu e adevarat (!!) ca acel om este chiar G, ca de fapt este un spirit intunecat din G care il intoarce pe tanar impotriva Contelui, si alte astfel de lucruri. Treaba era pecetluita. Incappucciato a sarit cu diverse argumente care mai de care mai inutile si mai disperate, cum ar fi cea in care ii spunea lui G de cate vrajitoare l-au vazut pe el pe un tron de aur cu o coroana mare de aur pe cap, ca asa ceva nu au vazut ele in toata viata lor… Argumente “valide” de altfel, daca esti chiar total pe langa situatie.

         Sa revin la partea cu “intunecatii”. Contele are o obsesie: cum ca “intunecatii” (demoni, reptilieni, masoni, illuminati, toti in galeata) sunt pe urmele lui, si cauta sa-l elimine si sa fure artefactele spirituale romanesti din Bucegi. Ca tot am spus la inceput de Melfior Ra, odata ce acestia doi s-au separat ca si parteneri din afacerea “Prostirea Lumii”, au inceput sa se priveasca unul pe altul drept agenti ai “intunecatilor”. De altfel, orice om mai dubios in ochii lor era “intunecat”, diabolic…

          Intr-un final, G a invatat ca in Romania nu este doar acest Conte singurul care se da drept profet/invatator/initiat si sa vina cu diverse idei si teorii pentru a insela lumea. Si fiecare are cate un fix, fie pe “intunecati”, fie pe sexualitate, fie pe 2012 si sfarsitul lumii sau altele, pentru a fi de fapt niste oameni instabili psihic si cu o multime de probleme interioare care razbat pana la suprafata prin aceste obsesii mascate in vorbe “intelepte” si “luminoase”. G a mai inteles ca naivitatea se plateste, si ca orice fel de abilitate are un om, daca nu este insotita de o intelepciune castigata prin experiente directe mai ales, este o unealta ce poate fi folosita ca si arma (impotriva lui sau a celorlalti).

          Acest om, care predica iubire fata de aproape, care se crede reincarnarea lui Iisus si a atator mari initiati din trecut, care este doar lumina si armonie cu cei apropiati, a sarit la amenintari (auzite de G) la adresa celor care i se impotrivesc, spunand ca ii va nimici “Marele Avatar” si ca e indeajuns ca el (Contele) sa ridice un deget pentru ca cei care ii fac rau sa fie distrusi complet (dand exemple de situatii cand, cica, a distrus astfel de oameni care i-au facut ceva). Este un om plin de frica, ce-si da prea multa importanta, si nu face cu adevarat nimic ce poate intra in categoria celor predicate de el, despre iubire si armonie.

         Am folosit intamplarile tanarului G cu acest Cornel Nicula si cu cei de pe langa el pentru a exemplifica un tip de capcana des intalnita pe calea unor oameni naivi dar care totusi (putini, la numar) vor sa cunoasca lumile spirituale cu adevarat. Sfaturile mele cu privire la capcanele de care puteti da pe acest drum sunt:

  1. Fiti precauti, atenti si nu va lasati dusi de entuziasm sau paranoia cand dati de un om care aparent va poate invata ceva nou.

  1. Nu vanati initieri sau grade in diverse discipline asa-zis spirituale, cat timp nu aveti o baza in a detecta o initiere autentica si un invatator pe masura.

  1. Feriti-va de oameni care vorbesc obsesiv, incoerent sau vag si foarte repetat despre diverse subiecte precum “lumina”, “iubire”, “sfarsitul lumii”, “2012”, “apocalipsa”, “armonie” si altele. Un astfel de comportament de cele mai multe ori denota o incercare a acelor oameni de a “spala” mintile celor de pe langa ei in a asculta de ei cat mai mult, folosindu-se de nevoile umane de bunastare, liniste si armonie in viata. Acestia apeleaza la slabiciunile si nevoile ascunse ale oamenilor pentru a-si castiga adepti si supusi.

  1. Nu transformati lipsurile pe care credeti ca le aveti acum la nivel de persoana, intr-o continua cautare a unei identitati bazata pe cultul stramosilor sau pe posibile alte identitati pe care le-ati avut in vieti anterioare. Cautati sa cunoasteti ce sunteti acum, dincolo de aspectele de la suprafata care aparent nu sunt atat de “perfecte”.

  1. Nu va cedati libertatea unui om sau grup de oameni care nu va indruma si ajuta in mod practic si vizibil sa deveniti stapanul propriei voastre fiinte prin autocunoastere.

  1. Nu fugiti de propriile defecte, mascandu-le cu texte si cuvinte ce starnesc emotii placute si “inaltatoare”. Doar facand asta, nu e indeajuns pentru a transforma acele defecte in unelte pentru autocunoastere.

  1. Tineti minte ca lumea este plina de oameni care cauta sa-i insele pe altii pentru propriul castig, si domeniul public al spiritualitatii nu este scutit de acestia. Si aici veti gasi usor nimicuri de oameni care se vor folosi de lucruri sfinte pentru a va arunca in dependenta de diverse idei si imagini; vor cauta sa va prezinte ca aveti nevoie de ajutorul lor, pentru ca fara el nu veti intra intr-o noua dimensiune sau nu veti dobandi nu stiu ce abilitati, sau alte astfel de ineptii.

Daca printre cei ce citesc acest articol se gasesc oameni care au intalnit astfel de hoti precum Contele Incappucciato, si doresc sa impartaseasca experientele lor, ii astept cu un mail pe adresa ergoexie@yahoo.com.

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: